23 aprilie, Ziua Mondială a Cărții și Ziua Bibliotecarului din România

0
1742

Astăzi este Ziua Mondială a Cărții, dar și Ziua Bibliotecarului, când cu toții ne îndreptăm atenția către autorii, editorii, bibliotecarii noștri, dar mai ales către toți cititorii, pentru a le arăta respectul și admirația noastră.

”Poveștile frumoase ne aduc împreună”. Primăria Năvodari, prin intermediul Casei de Cultură și Bibliotecii ”Pontus Euxinus”, a lansat în data de 8 aprilie proiectul online ”Năzdrăvăniile lui OMIDE”, din dorința de a le face copiilor cât mai plăcută șederea acasă ascultând povești online.

De mai bine de două săptămâni, poveștile frumoase aduc împreună copii, părinți, bibliotecari, cadre didactice din orașul Năvodari și nu numai.

Primarul Florin Chelaru a răspuns, astăzi, invitației Casei de Cultură și Bibliotecii ”Pontus Euxinus” Năvodari și le-a transmis micilor cititori un mesaj de suflet.

”Dragi copii,

Vârsta copilăriei este cea mai frumoasă și trebuie să vă bucurați de această perioadă magică din viața voastră!

Știu, dragi copii, că nu este ușor să stați în case de atâtea săptămâni, însă vreau să știți că doar așa sunteți în suguranță, voi și familiile voastre. Stăm acasă alături de părinți și bunici tocmai pentru a depăși această perioadă. Dar hai să vă spun un secret, unul pe care eu l-am descoperit cu mult timp înainte să existe tablete sau telefoanele mobile; acela este:”lumea imaginară nemărginită, pe care o poți descoperi citind”!

Nu întâmplător mă aflu aici, la Biblioteca orașului Năvodari. Pentru că astăzi este Ziua Mondială a Cărții, dar și Ziua Bibliotecarului, am răspuns invitației colegelor mele de a vă citi o poveste.

Poate că nu sunt cel mai talentat povestitor:-), însă m-aș bucura să fiți voi cei mai iscusiți aventurieri pe tărâmul poveștilor și să citiți cât mai mult! Vreau să știți că eu sunt mândru de voi și mereu susținătorul performanței școlare!

Acum, hai să pășim pe tărâmul poveștilor lui Ion Creangă, marele povestitor al copilăriei mele! O să vă citesc un fragment din ”Amintiri din copilărie”, pe care nu întâmplător l-am ales”.