AVERTIZĂRI cod portocaliu și cod galben de ploi și vânt puternic, până duminică seara! Timp de 8 ore, orașul Năvodari a fost sub COD ROȘU!

0
196

UPDATE: ‼️ATENȚIONĂRI cod roșu de vânt puternic și ploi pentru Năvodari și mai multe localități din județul Constanța!

🔴Meteorologii au emis pentru zona de litoral a județului Constanța o atenționare cod roșu de intensificări puternice ale vântului, valabilă până la ora 01.00 (extinsă ulterior până la ora 05.00) și o atenționare cod roșu de ploi, valabilă până la ora 23.00. Se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 100km/h, iar cantitățile de apă vor depăși 30…50l/mp!

❗În ultimele ore, în Constanța, Năvodari, Ovidiu, Lumina, Corbu, s-au acumulat cantități de peste 50l/mp, anunță ANM.


❗Meteorologii au emis avertizări cod portocaliu și cod galben de ploi și intensificări susținute ale vântului pentru Dobrogea! De astăzi, ora 16.00, și până duminică, ora 10.00, este în vigoare o avertizare cod portocaliu🟠, urmată de o avertizare cod galben🟡 de ploi și vânt puternic până mâine, ora 18.00!

🟠Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85…90 km/h, iar local cantitățile de precipitații vor depăși 40-60 l/mp. În bazinul vestic al Mării Negre, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100 km/h.


🟡De asemenea, duminică, între orele 10.00-18.00, va fi în vigoare o atenționare cod galben de ploi și vânt puternic în Dobrogea. Potrivit meteorologilor, vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 60-80 km/h. Pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre vor fi rafale în general de 85-90 km/h.

‼️Vă rugăm să evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie! Totodată, rugăm conducătorii auto să manifeste atenție sporită dacă ies în trafic și să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor!
Foto: ANM