15 februarie, Ziua Națională a Lecturii. Activități atractive de încurajare a lecturii pentru copiii din orașul Năvodari

0
1124
  • Întâlnire online cu peste 100 de copii din Năvodari

Sub sloganul ”Îndrăgostește-te de o carte! Bucură-te de magia lecturii!”, Biblioteca ”Pontus Euxinus” și Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” Năvodari au organizat, astăzi, o întâlnire în mediul online cu peste 100 de copii de la cele trei școli gimnaziale din orașul Năvodari, avându-i alături pe învățătorii lor, dar și un invitat special: scriitoarea Gabriela Teca din orașul Năvodari și cartea sa ”Începutul unei prietenii”.

Premii surpriză constând în cărți îi așteaptă pe micii cititori care răspund provocării lansate pe pagina de Facebook a Bibliotecii ”Pontus Euxinus” Năvodari.

  • Coșulețul cu povești, la Centrul de Zi pentru Copii

Lectura are rolul important de a informa și educa și este o sursă sigură și rapidă de a ne îmbogăți cunoștințele generale, de a învăța ceva nou și de a ne recrea, printre altele. Cu această convingere, echipa Centrului de Zi pentru Copii din cadrul Direcției Asistență Socială Năvodari a organizat, astăzi, pentru copiii beneficiari ai Centrului activități atractive de încurajare a lecturii.

Sub denumirea ”Coșulețul cu povești”, în cadrul acțiunii de astăzi au fost organizate: cercuri de lectură – unde fiecare copil, rând pe rând, s-a așezat pe ”scaunul cititorului”, jocuri de cuvinte încrucișate cu numele autorilor români, ateliere de scriere. Pe tot parcursul activităților, personalul Centrului a încurajat discuțiile și dezbaterile libere asupra textelor citite, căci numai așa, cei mici pot deprinde plăcerea de a citi și dragostea de cărți.