A fost inaugurat Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari

0
5837

După mai bine de 30 de ani, locuitorii orașului Năvodari nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la Constanța pentru orice urgență medicală. Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari a fost inaugurat miercuri, 9 septembrie, în prezența primarului Florin Chelaru, președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, dr. Cătălin Grasa, precum și a întregii echipe implicată în acest proiect.

      ”Pentru mine, Centrul de Sănătate Multifuncțional este cel mai important proiect pe care l-am gândit și l-am dezvoltat. A plecat totul de la o simplă idee, nu îl știam nici pe domnul președinte Marius Horia Țuțuianu, nici pe domnul manager Cătălin Grasa, dar în schimb știam că sunt reprezentantul năvodărenilor și că trebuie să găsesc o soluție. Și am reușit să găsesc toate pârghiile pentru a ajunge astăzi în acest punct, al inaugurării Centrului de Sănătate Multifuncțional Năvodari. Nu mă bucur doar pentru realizarea actuală, pentru că eu nu văd acest Centru de Sănătate Multifuncțional ca o simplă instituție de sănătate – voi lupta ca în viitor să fie cu adevărat un spital orășănesc, așa cum merită Năvodari. Mulțumesc domnului președinte Țuțuianu că nu s-a lăsat sub nicio formă înfrânt de piedicile apărute și domnului manager Grasa, care de acum primește ștafeta noastră pentru a crea cele mai bune servicii medicale pentru orașul nostru, pentru platformele industriale la care ne-am gândit, pentru turiștii noștri, pentru zona de nord a județului”, a declarat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, la inaugurarea Centrului de Sănătate Multifuncțional Năvodari.

Înființarea Centrului de Sănătate Multifuncțional Năvodari este de o importanță majoră atât pentru locuitorii orașului Năvodari și pentru cei din localitățile învecinate, cât și pentru turiștii care aleg zona de nord a litoralului românesc drept destinație de vacanță. Aceștia vor găsi la Năvodari servicii medicale de urgență și servicii medicale de zi.

Unitatea Medicală va putea primi pacienți începând de săptămâna viitoare, când va intra în vigoare Contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Centrul de Sănătate Multifuncțional este structură a Spitalului Județean Constanța, fiind în directa coordonare și responsabilitate a acestei instituții din punct de vedere a actului medical și a activităților sanitare.

Centrul de Sănătate Navodari deține toate avizele de funcționare (foto)

Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari este situat pe Strada Sănătății nr. 1 și se întinde pe o suprafață de 796 mp, desfășurați pe 2 nivele. Acesta dispune de Unitate Primiri Urgențe (punct lucru), Ambulatoriu de Specialitate, Laborator de analize și Spitalizare de zi, atât pentru adulți cât și pentru copii.

Punctul de lucru UPU se află la parterul clădirii și va funcționa 24/7. Acesta dispune de triaj, cabinete de consultații și tratamente, pentru adulți și copii, dar și saloane de monitorizare. Tot la parterul Centrului medical funcționează un cabinet de radiologie care va asigura urgențele medicale, dar și cabinetele de cardiologie, neurologie, chirurgie și pediatrie din cadrul Ambulatoriului de Specialitate. La etajul clădirii sunt dispuse cabinetele de consultații pentru Medicină Internă, Dermato-venerice și ORL, laboratorul de analize, cabinetele asistentelor, dar și saloanele pentru spitalizările de zi (6 saloane cu câte două paturi).

În cadrul Ambulatoriul de specialitate sunt disponibile următoarele specialități: chirurgie, cardiologie, neurologie, dermato venerice, medicină internă, ORL și pediatrie. Pacienții care au nevoie de investigații suplimentare, acestea vor fi efectuate în cadrul internărilor cu foi de zi.

Reabilitarea și modernizarea clădirii noului Centru de Sănătate a fost realizată de Primăria Orașului Năvodari – o investiție de circa 4 milioane de lei din bugetul local, iar Consiliul Județean Constanța a dotat unitatea sanitară cu echipamentele medicale și mobilerul necesar desfășurării actului medical în cele mai bune condiții. Iar, pe linie medicală, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a recrutat și a angajat personalul necesar.