A fost semnat contractul „Rețele de apă și canalizare Năvodari și Mamaia Sat, județul Constanța”

0
4059

Zi importantă pentru locuitorii din cartierul năvodărean Mamaia Sat. În scurt timp, vor demara lucrările pentru extinderea rețelei de canalizare și alimentare cu apă, nu doar în zona Mamaia Sat, ci și în orașul Năvodari.

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a fost prezent, astăzi, 2 martie, la semnarea contractului de execuție lucrări pentru extinderea sistemului de canalizare și alimentare cu apă în Mamaia Sat și orașul Năvodari, eveniment care a avut loc la sediul SC RAJA SA Constanța. Constructorul căștigător, desemnat în urma unei licitații publice, are astfel undă verde pentru a demara lucrările atât de mult așteptate de năvodăreni.

”În prezența domnului presedinte al Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, directorul SC RAJA SA Constanța, domnul Aurel Presură a semnat contractul de execuție cu firma care a câștigat licitația, urmând ca în scurt timp lucrările să demareze. Am stabilit deja cu constructorul ca lucrările să se deruleze inclusiv pe perioada verii, urmând a lua măsuri pentru a limita disconfortul turiștilor și locatarilor din zonă. Este un proiect foarte important și mult așteptat de năvodăreni, în special de cei din Mamaia Sat, și mă bucur că am putut să îmi respect acest angajament față de ei! La finalizarea lucrărilor, 98% din cartierul Mamaia Sat va fi racordat la sistemul de canalizare și alimentare cu apă. Mulțumesc domnilor Mihai Lupu și Aurel Presură pentru sprijin și colaborare!”, a declarat primarul Florin Chelaru, prezent marți la semnarea contractului de execuție lucrări.

Contractul de lucrări ”Rețele de apă și canalizare Năvodari și Mamaia Sat, județul Constanța (CL5)”, în valoare de 35.900.314,04 lei (TVA inclus), este finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța în perioada 2014-2020”.

Potrivit indicatorilor tehnici aferenți investiției pentru zona Mamaia Sat și orașul Năvodari, SC RAJA SA Constanța va desfășura lucrări de extindere și reabilitare a sistemului de canalizare în zona Mamaia Sat și orașul Năvodari pe o lungime totală de 13.058 ml, lucrări de extindere și reabilitare a rețelei de distribuție a apei pe o lungime totală de 16.564 ml și va construi 2 noi stații de pompare ape uzate în Mamaia Sat, astfel:

· lucrări de extindere rețea de canalizare menajeră – lungime totală conducte 11.173 ml, 248 cămine de vizitare și 383 de racorduri canalizare;

· lucrări de reabilitare conducte magistrale – lungime totală conducte 4.799 ml, din care 20 cămine de vane;

· lucrări de extindere rețea de distribuție apă – lungime totală conducte: 10.392 ml, din care: 26 cămine de vane, 247 de branșamente, 110 hidranți incendiu subterani;

· lucrări de reabilitare rețea de distribuție apă – lungime totală conducte 1.373 ml, din care: 10 cămine de vane, 132 de branșamente, 17 hidranți incendiu subternari.

Din cauza configurației terenului, în Mamaia Sat, au fost prevăzute 2 stații de pompare ape uzate și cămine de pompare, după cum urmează: stație de pompare ape uzate SPAU 7 Mamaia Sat, stație de pompare ape uzate SPAU 8 Mamaia Sat.

Lucrările se vor desfășura pe următoarele străzi:

Mamaia Sat:

Extindere rețea de distribuie apă potabilă pe Str. T12. Str. T3, Str. T13, Str. T4, Str. Trup 22DL, Str. C1, Str. C2, Str. C3, Str. C4, Str. D10, Str. D29, DE 158/5/40, Str. 158/5/43, Str. 158/5/67, Str. Hanului, Str. M4, Str. M5, Str. Prelungirea D10, Str. Prelungirea D12, Str. Prelungirea D17, Str. Prelungirea D18, Str. Prelungirea D19, Str. Prelungirea D20, Str. Prelungirea D24, Str. Promenada, Str. T14, Str. T2, Str. T6, Strada Vacanței.

Mamaia Sat:

Reabilitare conducte magistrale în Mamaia Sat

Bdul Mamaia, Str. T13, Str. T2, Str. T5, Str. T3, Str. Victoriei, Str. Vacanței, Str. T17, Zona A.C.N.

Mamaia Sat:

Extindere rețea de canalizare menajeră pe Str. C1, Str. C2, Str. C3, Str. C4, Str. M18_4, Str. M10, Str. M11, Str. M12, Str. M13, Str. M14, Str. M15, Str. M16, Str. M17, Str. M18, Str. M19, Str. M20, Str. M2, Str. M3, Str. M4, Str. M5, Str. M6, Str. M7, Str. M8, Str. M9, Str. M18.

Năvodari:

Extindere rețea de distribuie apă potabilă pe Str. Răsăritului, Str. Tractorului

Reabilitare rețea de distribuție apă potabilă pe Str. Plopilor, Str. Școlii, Str. Culturii, Str. Constanței, Str. Rândunelelor

Reabiltare conducte magistrale pe Str. Plopilor, Str. Corbului, Str. Constanței

Reabilitare rețea de canalizare ape uzate menajare

Lucrările aferente colectoarelor mari din aria străzilor Constanței – Picior Taluz și Frunzelor se vor executa astfel:

Tronsonul dintre căminul de grătare existent și căminul CM_R_1;

Tronsonul dintre căminul de grătare existent și căminul CM_R_9;

Strada Poștei.