Acțiunea „Investește într-un vis” a devenit realitate!

0
1768

Încă din luna ianuarie, atunci când am început să confecționăm mărțișoare, am sperat că beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă vor putea ajunge la Acvariul de la Tulcea.

Au fost două luni de muncă, în care copii, vârstnici, voluntari edeleni dar și personalul centrului, cu toții au contribuit la împlinirea visului: o excursie de o zi la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării.

După ce mărțișoarele au fost gata, acestea au fost puse la vânzare, iar oameni cu suflet mare au achiziționat produsele confecționate de către mâinile mai tinere sau mai în vârstă, iar bănuții au ajuns acolo unde trebuie: la fericirea ce li s-a citit ieri pe chipurile beneficiarilor.

Cu ajutorul sponsorilor dar și cu ajutorul cetățenilor ce au ieșit din case pe codul portocaliu de ninsori și viscol și au “investit într-un vis”, cumpărând simboluri ale primăverii ce încă nu voia să își arate fața, beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă au mers ieri, în mult dorita excursie.

A fost o zi altfel, o zi în care, atât cei mici cât și cei mari, au uitat de grijile cotidiene și s-au bucurat de momentele frumoase petrecute în cadrul excursiei.

Prima oprire am făcut-o la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, care adăpostește unul dintre cele mai mari acvarii din Europa. Aici beneficiarii au aflat informații despre patrimoniul natural existent în Rezervația Biosferei Delta Dunării, speciile de plante, reptile, păsări, mamifere, dar și informații despre colecția de pești aflați în  acvariul public.

Aceste date le-au fost furnizate de către muzeograful Centrului Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, informații ce le vor rămâne întipărite în memorie.

A doua oprire a constat într-o plimbare pe Faleza din Tulcea; beneficiairii au aflat că aceasta a fost construită pentru a preveni inundarea întregului oraș, ferind astfel  orașul de apele învolburate ale Dunării.

Ultimul popas a fost făcut la Monumentul Independenței din Tulcea, monument dedicat Eroilor din Războiul pentru Independenţă ce se află în Parcul Monumentului.

Pentru unii copii, această excursie a reprezentat prima lor ieșire în afara granițelor orașului natal. Totodată, s-au pus bazele unor noi achiziții in dezvoltarea lor armonioasă, și s-a creat oportunitatea copiilor cu Cerințe Educative Speciale de a facilita integrarea, într-un mod plăcut, printre ceilalți beneficiari, încercând, astfel, să eliminăm barierele pe care societatea le pune.

Pentru toți beneficiarii, tineri și vârstnici, acțiunea a semnificat recunoașterea și recompensarea muncii și implicării într-un proiect comun.

 

Pentru ca acest vis să devină realitate, în el au investit oameni cu suflet mare, cărora le mulțumim, în aceeași măsură:

 

S.C. Rompetrol Rafinare S.A. (Rafinăria Petromidia Năvodari)

Sindicatul Lucrătorilor de pe Platforma Industrială Midia Năvodari

S.C. Antlantic Cake Shop S.R.L.

Fundația Culturală și de Învățământ “Micul Prinț”

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării