Acțiuni de dezinsecție aeriană în Năvodari, în zilele de 4 și 5 mai

0
873
Primăria Orașului Năvodari va realiza acțiuni de dezinsecție aeriană timp de două zile, joi și vineri (4-5 mai 2023), la primele ore ale dimineții. Se va acționa pentru combaterea larvelor și insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.
Aeronava va realiza, în prima fază, dezinsecția pentru larvicidare, fiind vizată doar suprafața apelor din oras. Două noi etape de dezinsecție aeriană vor fi derulate ulterior și vor viza întreaga suprafață a orașului. Toate etapele de dezinsecție aeriană se vor derula în funcție de condițiile meteorologice.
Substanța folosită se numește Vectobag WG, nu este toxică, este avizată de Ministerul Sănătății, fiind destinată utilizării împotriva larvelor insectelor zburătoare și târâtoare, cum ar fi: țânțari – inclusiv țânțarul tigru, gândaci, căpușe, molii, purici etc.
ATENȚIE! Rugăm apicultorii de pe raza orașului Năvodari să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine!