AJOFM Constanța: RECONECT- Adaptare la schimbare- Mecanism integrat de Anticipare, Monitorizare, Evaluare a Pieței muncii și Educației și Proiectul Relația SPO cu angajatorii- eSPOR

0
603

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța pune la dispoziție anual cursuri de formare profesională, prin intermediul cărora cursanții își pot îmbunătăți sau diversifica cunoștințele pentru a putea profita de oportunitățile ce apar pe piața muncii.

Formarea profesională continuă a adulților, finalizată cu certificate de calificare sau de absolvire cu recunoaștere națională sau certificate de competențe profesionale, este o activitate de interes general, parte din sistemul național de educație și formare profesională, care are o contribuție importantă la reducerea ratei șomajului.

Uniunea Europeană și-a propus ca până în anul 2030, 60% dintre adulți să participe la învățare în fiecare an, în acest sens, anul 2023 este denumit Anul European al Abilităților.

Informațiile actualizate cu privire la cursurile de formare profesională disponibile se găsesc pe site-ul ANOFM- AJOFM Constanța- Persoane Fizice – Cursuri de formare profesională.