Cabinetul de radiologie din incinta Centrului de Sănătate Multifuncțional nu va fi desființat, ci modernizat. Precizările primarului orașului Năvodari

0
7896

Având în vedere numărul mare de mesaje primite privind cabinetul de radiologie din cadrul Centrului de Sănătate Năvodari, primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a făcut astăzi o serie de precizări:

  • Contractul dintre Centrul de Sănătate și cabinetul privat al domnului doctor Gavrilă expiră la finalul acestui an, iar cu data de 15 decembrie acesta a demarat eliberarea spațiului (licența de funcționare a aparatului expiră în câteva luni)
  • În cabinetul eliberat de dl dr. Gavrilă vom monta unul dintre cele mai performante aparate de radiologie. Echipamentul, în valoare de aprox. 206.000 dolari, a fost achiziționat cu ajutorul Rompetrol, companie căreia îi mulțumesc încă o dată pentru această donație. Aparatul se află deja la Năvodari.
  • Începând de astăzi, 17 decembrie, în cabinetul de radiologie intră o echipă pentru reabilitarea spațiului: modificare uși, refacere pereți etc.
  • La Năvodari va sosi în perioada imediat următoare o echipă de specialiști din Germania care va monta noul aparat de radiologie. Acesta va fi pus în funcțiune cel târziu în data de 15 ianuarie 2022.
  • Începând cu data punerii în funcțiune a aparatului, echipa tehnică va depune documentația la instituțiile statului pentru autorizarea echipamentului de radiologie, așa cum cere legea – termenul prevăzut fiind de aprox. 45 de zile.
  • Echipa de specialiști ne-a înaintat data de 1 martie 2022 ca termen la care pacienții din orașul Năvodari vor putea beneficia de serviciile noului aparat de radiologie
  • Spre deosebire de cel vechi, noul echipament de radiologie va putea fi folosit în condiții de gratuitate pentru pacienți, în regim de urgență sau cu trimitere de la medic.

Vă asigur, dragi năvodăreni, că facem toate eforturile pentru a îmbunătății serviciile medicale oferite de Centrul de Sănătate. Cabinetul de radiologie nu va fi desființat, ci modernizat și va putea oferi servicii gratuite (contract cu Casa de Asigurări de Sănătate) pacienților care au nevoie de investigații medicale. În paralel, Centrul de Sănătate a fost dotat, tot cu sprijinul Rompetrol, cu aparatură performantă de microbiologie și imunologie pentru laboratorul de analize, în valoare de aproximativ 100.000 dolari”, a mai transmis primarul Florin Chelaru pe pagina de Facebook.