Copiii, prietenii cărților. Proiectul internațional ”Prietenie … pe o … sfoară … virtuală”, Ediția a XI-a, a debutat la Năvodari

0
1086

Biblioteca ”Pontus Euxinus” și Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” Năvodari se alătură și în acest an proiectului internațional ”Prietenie … pe o … sfoară … virtuală”, inițiat de Biblioteca Județeană ”George Barițiu” Brașov. Ne sunt alături Școlile Gimnaziale ”George Enescu” Năvodari, ”Grigore Moisil” Năvodari și ”Tudor Arghezi” Năvodari.

Prin acest parteneriat educațional internațional, biblioteci publice și școlare din România, Republica Moldova, Turcia, Spania, Italia, Germania, India, Noua Zeelandă, își propun să promoveze lectura în rândul copiilor și să încurajeze cititul de la cele mai fragede vârste.

Tema din acest an este dedicată celebrării operei scriitoarei JOHANNA SPYRI, autoarea cărții ”Heidi, fetița munților”. În cadrul proiectului, derulat în perioada 20 aprilie – 20 iunie 2023, vor fi organizate ateliere de lectură în școli pe marginea operei, iar copiii vor colora planșe cu imagini din poveste.

Toate imaginile colorate vor fi prinse pe o sfoară în Parcul Central din orașul Năvodari. Cele mai reușite 3 planșe vor fi trimise Centrului de Excelență pentru Copii și Tineret Brașov, în vederea realizării unei expoziții virtuale.

Foto: Biblioteca ”Pontus Euxinus” Năvodari