Depunem eforturi pentru a găsi fonduri pentru Modernizarea clădirii Casei de Cultură

0
1255

Astăzi domnul primar Chelaru Florin a depus spre finanțare din fondurile Ministerului Culturii și Identității Naționale, proiectul referitor la ,,Finalizare si modernizare cladire cu functie cultural – recreativă – Casa de cultura Navodari” în cadrul Programului de investiții în domeniul culturii reglementat de prevederile OUG nr. 76/2018. Prin depunerea proiectului atât pe fonduri guvernamentale prin Programul Ministerului Culturii, dar și în cadrul Programului Operațional Regional, Axa 13.1, creștem șansele ca proiectul să fie admis în cadrul uneia dintre cele două linii de finanțare.
Urmare a executării lucrărilor de finalizare, modernizarea și dotare corespunzătoare a Casei de Cultură Năvodari se vor amenaja şi se vor asigura dotările pentru următoarele funcțiuni cu destinație cultural-educativă
– sala de spectacole;
– sala de dans;
– sala repetiții teatru;
– sala științe ale naturii;
– sala pictură;
– sala lucru manual;
– sala ceramică;
– sala fotografie/film;
– sala navomodele;
– sala canto;
– club de informatica;
– sala limbi străine;
– sala de expoziție;
– activități cerc copii;
– bibliotecă,
– sala de conferință;
– sala de ședințe
Prin execuția lucrărilor de modernizare, se vor amenaja spații funcționale ce însumează o suprafață totală de 5184.00 mp – lucrările de modernizare urmând să cuprindă și sala de spectacole care va fi prevăzută cu scaune noi moderne, se va înlocui lambriul de lemn, se va reface pardoseala existență și podina de lemn a scenei, se vor monta elemente constructive pentru o mai bună acustică concomitent cu refacerea și finalizarea tuturor instalațiilor clădirii – ventilație, sanitare, electrice sau de iluminat ș.a.
La exterior se va reface tencuiala decorativă în întregime, păstrându-se porțiunile din piatra naturală, iar pe zonele degradate acestea se vor înlocui. După implementarea proiectului, se va beneficia de un număr de 17 săli de cursuri/ expoziţii/ lectură/ conferinţe/ activităţi culturale dedicate tuturor locuitorilor orașului Năvodari și, în special, copiilor noștri.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 3.500.000 EUR, din care contribuția orașului Năvodari este de doar 2 %.