În atenția proprietarilor de terenuri! Obligații conform art. 12 din Legea nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților

0
645

Direcția Administrarea Domeniul Public și Privat din cadrul Primăriei Orașului Năvodari aduce la cunoștință că, potrivit art. 12, alin. (1) din Legea nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, proprietarii și administratorii de spații verzi au obligația întreținerii lor.

Potrivit art. 12, alin. (2) din Legea nr. 24/2007, proprietarii şi administratorii de spaţii verzi cu arbori şi arbuşti sunt obligaţi să realizeze măsurile de întreţinere a acestora.

De asemenea, proprietarii şi administratorii de spaţii verzi sunt obligaţi să asigure măsurile privind siguranţa persoanelor care pot fi afectate de ruperile şi desprinderile arborilor şi elementelor acestora, ca urmare a gradului de îmbătrânire avansat sau a stării fitosanitare precare.

Potrivit art. 12, alin. (4) din Legea nr. 24/2007, proprietarii şi administratorii de spaţii verzi mai sunt obligaţi să asigure drenarea apelor în exces de pe suprafaţa spaţiilor verzi, în reţeaua de preluare a apelor pluviale.