”Îndrăgostește-te de o carte”. O acțiune de promovare a lecturii în luna iubirii

0
1584

Este 24 februarie, ziua când sărbătorim dragostea la români. Este o sărbătoare veche care celebrează dragostea şi buna dispoziţie. Sub îndemnul ”Iubește românește și nu uita să păstrezi vie tradiția poporului român”, echipa Bibliotecii ”Pontus Euxinus” și a Casei de Cultură ”Pontus Euxinus” Năvodari a pregătit iubitorilor de lectură din orașul nostru o acțiune inedită de promovare a lecturii de dragoste.

Peste 100 de semne de carte, care dezvăluie personaje celebre din romanele de dragoste, ajung astăzi la năvodăreni. Toate romanele menționate, dar și multe alte cărți, le puteți găsi pe rafturile Bibliotecii ”Pontus Euxinus Năvodari”.

Acțiunea de promovare a lecturii și a tradiiilor populare, intitulată ”Îndrăgostește-te de o carte”, va continua toată săptămâna.

Vă așteptăm cu drag să ne vizitați la Biblioteca ”Pontus Euxinus” Năvodari și să redescoperiți personaje celebre prezentate în cele peste 100 de semne de carte:

  • Tu ești asemeni Șeherezadei, luptătoare și ambițioasă. Dacă vrei să știi povestea ei, vino și împrumută cartea „O mie și una de nopți”, de la Biblioteca Pontus Euxinus Năvodari.
  • Tu te asemeni cu Darcy, eroul principal al romanului „Mândrie și prejudecată”, scris de Jane Austin. Vrei să știi mai multe despre el? Împrumută cartea de la Biblioteca Pontus Euxinus Năvodari și convinge-te!
  • Tu te asemeni seducătoarei  Scarlett O”Hara.  Dacă nu știi încă povestea ei, citește cartea „Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell, de la Biblioteca Pontus Euxinus Năvodari.
  • E scris în stele că tu ai multe în comun cu Rett Butler, eroul cărții „Pe aripile vântului”, de Margaret Mitchell. Dacă vrei să te convingi, vino la Biblioteca Pontus Euxinus Năvodari , împrumută cartea și descoperă!
  • Tu te asemeni cu Julieta, romantică și seducătoare. Dacă vrei să știi povestea ei, vino la Biblioteca Pontus Euxinus Năvodari și împrumută cartea „Romeo și Julieta”,  scrisă de William Shakespeare.
  • Tu te asemeni lui Paris, tânărul chipeș, descris cu măiestrie în „Iliada” lui Homer. Dacă vrei să afli mai multe despre acest personaj, cartea te așteaptă la Biblioteca Pontus Euxinus din Năvodari.
  • Tu ești asemeni lui Skye O”Malley, încăpățânată, răpitoare, nonconformistă. Dacă vrei să afli povestea ei, vino la Biblioteca Pontus Euxinus Năvodari și împrumută cartea „Skye O”Malley”, scrisă de Beatrice Small.