Întâlnire cu medicii de familie din orașul Năvodari

0
1366

Primarul Florin Chelaru i-a invitat, la sediul Primăriei Năvodari, pe medicii de familie din oraș pentru a se asigura că situația generată de noul Coronavirus este sub control.

Cadrele medicale au dat asigurări că procedura de monitorizare a persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu este respectată și că sunt în legătură permanentă cu Direcția de Sănătate Publică Constanța și Poliția Națională, cele două instituții având responsabilitatea directă în gestionarea situației la nivel local.

Medicii de familie au subliniat că un rol important în depistarea precoce a persoanelor suspecte de infecție cu COVID-19 îl au Asociațiile de Proprietari. Astfel, adminstratorii și președinții de asociații sunt rugați să informeze DSP Constanța la numărul de telefon 0241.481.630 despre existența unor locatari care au revenit recent din zonele de risc.

Primăria Năvodari a transmis medicilor de familie toată disponibilitatea instituției de a sprijini prin orice mijloace legale activitatea acestora în prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu COVID-19. Cu acest prilej, primarul Florin Chelaru a făcut din nou un apel la calm și a anunțat că, în curând, va începe dezinfecția locurilor de joacă din Năvodari.

Medicii de familie au subliniat importanța respectării regulilor de igienă și de protecție formulate de autorități pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul Coronavirus. Perioada suspendării cursurilor școlare nu înseamnă vacanță, atrag atenția medicii, subliniind încă o dată importanța evitării spațiilor aglomerate.