Învățăm să ne exprimăm emoțiile!

0
1223

Sunt mici și haioase, colorate și poznașe… și au devenit calea cea mai ușoară de a ne exprima gândurile, emoțiile, sentimentele…, iar ieri a fost ziua lor. Pentru că le utilizăm zilnic, uneori poate chiar în exces, o zi din an a fost dedicată lor – Ziua Mondială a Emoticoanelor.

Fețele galbene au devenit atât de comune, încât nici nu ne mai putem imagina comunicarea digitală fără ele. Mimica feței poate exprima uneori ceea ce noi nu putem să descriem în cuvinte exacte, iar aceste emoticoane ne ajută să recunoaștem și să exprimăm, în scris, stările emoționale.

Pentru că sunt un real ajutor în exprimarea trăirilor, aceste emoticoane au început să fie folosite și în cadrul orelor de curs, astfel că la finalul cursului, copiii primesc fețe galbene ce exprimă diferite stări de spirit.

Despre stările de spirit și recunoașterea acestora au învățat astăzi copiii înscriși în cadrul Centrului de Zi pentru Copii din cadrul Direcției Aistență Socială.

Copiii au nevoie în primul rând să înveţe să recunoască emoțiile din mimică, postura celor din jur şi să le denumească – fericire, tristeţe, furie, frică. 20 de planșe cu emoțiile umane au reușit să ne treacă prin toate stările, am învățat cum să ne exprimăm fericirea, tristețea, furia, încruntarea dar și curiozitatea, frica și îngrijorarea.

Copiii au jucat diferite jocuri prin care au fost, pe rând: bucuroși sau triști, exprimând acest sentiment prin mimica feței și limbajul corpului, identificând astfel bătăi mai rapide ale inimii, transpirații la nivelul palmelor, un oftat prelung sau dorința de a ”sări în sus de bucurie”.

Au învățat azi că, pentru menținerea sănătății emoționale, trebuie să acordăm o atenție deosebită emoțiilor care ne cuprind în diferite momente.