Măsuri împotriva gripei aviare

0
1148
gripa aviara

gripa aviaraAlerta de gripa aviară declanșată în urma decesului a peste o sută de pelicani pe lacul Sinoe a pus pe jar autoritățile. Drept urmare ANSVA a instituit un set de măsuri pentru prevenirea extinderii epidemiei.
Prin adresa 3157/27.03.2015, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Securitate Alimentară Constanța a informat populația cu privire la existența unui focar de gripă aviară, de tipul H5N1 la specia pelican creț, în zona situată între județele Tulcea și Constanța.
În aceste condiții, Primăria Năvodari informează crescătorii și proprietarii de păsări din localitate să ia următoarele măsuri:

 

  • toate păsările să fie ținute închise în spații de cazare sau adăposturi unde să poată fi izolate, iar palmidele să nu aibă acces la luciul de apă
  • în cazul mișcării păsărilor, să fie anunțat medicul veterinar de liberă practică de la circumscripția sanitar-veterinară alimentară teritorială, unde se află exploatațiile de păsări, pentru obținerea avizului sanitar-veterinar
  • orice suspiciune de boală sau de moarte se anunță de urgență la medicul veterinar din teritoriu și la DSVSA Constanța.