Ne bucurăm din plin de vacanța de vară!

0
1391

La Centrul de Zi pentru Copii din Năvodari, aflat în subordinea Direcției Asistență Socială, activitățile educative, de recreere și petrecere a timpului liber își continuă cursul. Deși ne aflăm în perioada vacanței de vară, copiii înscriși frecventează zilnic Centrul, iar pentru a le face vacanța mai plăcută, am organizat activități cât mai diversificate.

În cadrul orarului de vară avem alocată o oră pe săptămână pentru vizionare filme/documentare adecvate vârstei lor. Cu această ocazie am dorit să le facem o surpriză și am invitat un actor pasionat și de regie, Paul Sichigea. Preț de câteva ore, micuții noștri și-au intrat cu adevărat în roluri, fiind pe rând: actori, regizori și cameramani, făcând astfel cunoștință cu lumea filmului.

O altă surpriză de care s-au bucurat foarte mult micuții noștri a fost vizita la stadionul ”Flacăra” din orașul Năvodari. Sub îndrumarea atentă a antrenorilor, copiii au devenit, pentru o zi, adevărați sportivi.

Nu am lăsat la o parte nici ”cartea”, astfel că o zi întreagă am petrecut-o la Biblioteca Pontus Euxinus din Năvodari. A fost o zi magică printre rafturile pline de cărți. Am facut schimb de roluri, am citit povești cu tâlc și am descoperit că pe oameni trebuie să îi prețuim pentru inima lor, nu pentru frumusețea exterioară. Acestea sunt doar câteva dintre activitățile derulate în cadrul Centrului de Zi pentru Copii, în ultimele zile.

De-a lungul timpului, Centrul de Zi și-a adus aportul în viața a peste 100 copii, urmărindu-se prevenirea separării acestora de familie și creșterea calității vieții, prin activitățile socio-educative, de petrecere a timpului liber, consiliere psihologică, logopedie și o masă caldă la prânz.

Tot de o masă caldă beneficiază și persoanele aflate în dificultate, copii și adulți,  în cadrul Cantinei de Ajutor Social.

Primăria Năvodari și-a îndreptat atenția și către vârstnicii care devin vulnerabili din cauza singurătății, a veniturilor reduse și a stării de sănătate precare, prin acordarea a 2 tipuri de servicii, respectiv: îngrijire la domiciliu, servicii de socializare și petrecere a timpului liber.

Ne bucurăm că Direcția Asistență Socială Năvodari se numără printre puținii furnizori publici, la nivelul județului Constanța, care acordă servicii sociale la standarde de calitate impuse de legislație, și pentru care a obținut licențe de funcționare din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale pentru toate cele 4 tipuri de servicii, respectiv: Centrul de Zi pentru Copii, Unitatea de Îngrijiri la domiciliu, Cantina de Ajutor Social, Centrul de Zi pentru Persoane în Vârstă (chiar singurul de acest gen din județ).

Mai multe informații despre activitatea Direcției Asistență Socială, puteți vizualiza, accesând link-ul: https://primaria-navodari.ro/wp-content/uploads/2018/11/Raport-DAS-Navodari-2018.pdf