O noua campanie de testare gratuita in orasul Navodari pentru HIV, Hepatita B si C

0
1146
testare-baylor

testare-baylorSi in acest an Primaria Navodari este preocupata de sprijinirea locuitorilor orasului, de starea de sanatate a acestora si in mod deosebit de persoanele aflate in situatie de criza fie datorita starii de sanatate precare, fie situatiei materiale.

 Primaria Navodari in colaborare cu Fundatia Baylor Marea Neagra ofera pentru a doua oara locuitorilor orasului posibilitatea de a se testa gratuit pentru hepatita de tip B sau C şi HIV. Desfasurarea acestui program se realizeaza tot cu ajutorul laboratorului mobil echipat cu  aparatura  medicala  performanta, recoltarea, consilierea si comunicarea rezultatelor realizandu-se de catre un asistent medical si un psiholog.

Locuitorii care solicita serviciul medical desfasurat prin intermediul unitatii mobile au un dublu beneficiu: sunt informati cu privire la raspandirea rapida a unor boli infectioase grave si isi pot verifica starea de sanatate, totul fiind rapid, gratuit si confidential.

Avand in vedere numarul mare de locuitori care au solicitat aceasta testare in prima campanie desfasurata in septembrie 2012 la nivelul orasului, Primaria Navodari considera ca este oportuna demararea unei   noi actiuni de acest fel. Astfel, persoanele din Navodari nu vor mai fi nevoite sa se deplaseze in municipiul Constanta pentru necesitatea efectuarii acestor analize medicale.

La testare pot participa persoane de toate varstele, indiferent de statutul de asigurat CAS, obligatoriu cu buletinul de identitate. Minorii se pot testa doar insotiti de parinti sau de tutorele legal. Solicitantii nu au restrictii alimentare sau medicamentoase.

Actiunea de recoltare, testare si comunicare a rezultatelor se va desfasura in data de 21.05.2013 in Parcul Central si 28.05.2013 la Liceul „Lazar Edeleanu”, intre orele 11.30 – 15.30, in limita a maxim 50 de persoane pe zi.

Relatii suplimentare la sediul Directiei de Asistenta Sociala din Navodari, str. Sanatatii, nr. 3, telefon 0241/760822.