Podul de peste Ecluză va fi modernizat și lărgit. Consiliul Local Năvodari a votat pentru realizarea investiției conform noilor indicatori tehnico-economici

0
2131

Consiliul Local Năvodari s-a întrunit, joi după-amiază, în cadrul unei ședințe extraordinare pentru a aproba devizul actualizat/revizuit – faza proiect tehnic, pentru obiectivul de investiții „Lărgire și asfaltare pod ecluză”.

Consilierii locali au votat pentru realizarea acestei investiții conform noilor indicatori tehnico-economici, iar în zilele următoare va fi încărcată în SICAP (platforma pentru achiziții publice) licitația pentru atribuirea contractului de execuție.

Parcurgând metodologia și pașii birocratici, lucrările ar putea începe, cel mai devreme, în această toamnă.

Valoarea totală a investiției este de peste 5,2 milioane lei.

Realizarea proiectului are în vedere execuția unor ample lucrări de reabilitare a structurii podului, lărgirea carosabilului la 3 benzi și asfaltarea întregii suprafețe carosabile rezultată după operațiunile de lărgire. Astfel, proiectul prevede lărgirea căii de rulare la 9,10 m (trei benzi de circulație) și reabilitarea celor două trotuare cu o lățime de 1,60 m.

Se vor executa lucrări de frezare, de betonare a structurii (beton de pantă), de execuție a unei noi hidroizolații, de turnare a trei noi straturi de asfalt 4 cm MAS 16, 4 cm BAP 16 și 3 cm BA 8. Mai mult decât atât, se va reabilita drumul în zona rampelor de acces, precum și suprafața sensului giratoriu prevăzută de acest proiect. Trotuarele se vor prevede cu pavele de 10 cm, precedată de refacerea structurii acestora ciment.