Poeziile eminesciene pe buzele copiilor!

0
1955

 

15 Ianuarie este o zi foarte importantă pentru cultura țării noastre. În urmă cu 169 de ani, pe 15 ianuarie 1850, se năștea unul dintre cei mai importanți scriitori români: Mihai Eminescu, fiind considerat poetul național.
În anul 2011, la data nașterii marelui poet- 15 ianuarie s-a stabilit Ziua Culturii Naționale, motiv pentru care în întreaga țară se realizează programe speciale dedicate acestei zile.
Fiind o zi specială, beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii au desfășurat activități dedicate mareui poet Mihai Eminescu. Așa cum îi stă bine românului, ziua a debutat cu ascultarea imnului național al țării noastre, moment în care, de la mic la mare, am intonat „Deșteaptă-te, române!”.

Emoția poeziilor scrise de către poetul nepereche s-a regăsit astăzi în sufletul tuturor celor care ne trec zilnic pragul, astfel că aceștia au recitat mai multe poezii scrise de Mihai Eminescu: „Ce te legeni?…”, „Somnoroase păsărele”, „Vreme trece, vreme vine”, ca mai apoi, fiecare beneficiar să primească câte o fișă de lucru, închinată acestei zile cu dublă semnificație: ziua de naștere a poetului, precum și Ziua Culturii Naționale.
Evenimentele menite să-l omagieze pe poetul nostru au fost finalizate cu oferirea unui simbol fiecărui beneficiar în parte: un semn de carte personalizat și un ecuson, ce marchează această zi.
Cu ajutorul activităților desfășurate, am dorit să educăm beneficiarii în păstrarea și susținerea valorilor poeziei românești și promovarea culturii autohtone!