Pregătirile pentru Festivalul Internațional “Delfinul de Aur” au intrat în linie dreaptă

0
1097
delfinul

delfinulOrganizatorii și participanții s-au întâlnit miercuri dimineață, la Teatrul de Vară din Tabăra Năvodari pentru o ședință tehnică, urmând ca joi să aibă loc repetițiile și acomodarea concurenților cu scena. 54 de copii și adolescenți din 20 de localități din România, Turcia, Moldova și Bulgaria vor concura la ediția din acest an a Festivalului Internațional “Delfinul de Aur” Năvodari. Cei mai mulţi au ajuns deja în Tabără și au luat primul contact cu scena Teatrului de Vară.

„De câţiva ani tot revin aici şi îmi place foarte mult. Anul trecut am obţinut locul II. Totul este la fel de frumos, la fel de bine organizat”, a spus Camelia Crişan, din Baia Mare, una dintre concurentele la secțiunea clasele IX-XII.

 „Este foarte frumos, vremea este foarte frumoasă, şi oamenii de care suntem înconjuraţi sunt minunaţi”, ne-a mai spus  Simina Popa Andron, din Cluj, care participă la secțiunea clasele V-VIII.

„Copiii sunt gata să se confrunte într-o competiţie frumoasă, cu un repertoriu extraordinar, având coregrafii minunate. Avem o echipă puternică pe care ne-o asigură Primăria Năvodari şi domnul primar Nicolae Matei, care este sufletul acestui festival”, a declarat Doina Bentu, director Festival.

Concurenții sunt împărțiți în patru categorii de vârstă: preșcolari, clasele I-IV, ciclul gimnazial și liceu. Organizatorii promit o sonorizare de excepție, costume și coregrafii care vor încânta publicul și juriul. Dintre cei care vor desemna câștigătorii fac parte Mihai Constantinescu, Horia Moculescu și primarul Nicolae Matei. Premiile depășesc 20.000 de lei și sunt asigurate în mare parte din bugetul Consiliului Local Năvodari.

„Pentru ediţia din acest an o să fie nişte coregrafii foarte frumoase, realizate chiar de noi şi de Mădălina Mare care a fost antrenorul nostru, care din păcate nu a putut să vină. O să avem nişte costume foarte, foarte frumoase şi spectaculoase şi o să fie frumos. Chiar ne-am străduit şi sper să încântăm publicul, aşa cum am făcut în fiecare an”, a declarat Bianca Racolţa, coregraf Ansamblul “Galactic” Dance Baia Mare.

Organizatorii au luat decizia ca Festivalul să se desfășoare în aer liber, la Teatrul de Vară din Tabăra Delfinul, locul tradițional al concursului. Ca variantă de rezervă, în caz de vreme capricioasă, există și scena Casei de Cultură “Ponuts Euxinus” din Năvodari. Evenimentul va fi transmis de postul Litoral TV.