Premiem copiii deosebiți

0
1534

Anul școlar 2018 – 2019 este pe cale să se încheie! Beneficiarii înscriși în cadrul Centrului de Zi pentru Copii au colecționat momente frumoase, au acumulat noi informații, iar astăzi încheie încă un an școlar magic. Toți sunt unici și speciali în felul lor. Îi rugăm să nu se oprească! Îi rugăm să îndrăznească, să creadă, să spere în mai bine! Îi rugăm să ceară atunci când au nevoie, să întrebe atunci când vor să afle, să facă bine ceea ce își propun!

Pe parcursul anului școlar au dat dovadă că vor mai mult, vor să învețe, vor să cunoască, să afle, să descopere, iar pentru asta au muncit zi de zi în cadrul activităților desfășurate la Centrul de Zi pentru Copii, iar noi astăzi i-am premiat!

I-am premiat pentru că sunt deosebiți. I-am premiat pentru că, pe parcursul întregului an școlar, au fost ochi și urechi la toate poveștile pe care le-am citit. I-am premiat pentru fiecare compunere pe care au scris-o și pentru care au pus mult suflet. I-am premiat pentru ca SUNTEM MÂNDRI DE EI!

În cadrul festivității de premiere, ce a avut loc la Centrul de Zi pentru Copii, nu au lipsit muzica și voia buna, tortul și confetti.

Tot în cadrul festivității de premiere au fost oferite diplome pentru voluntarii Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu Năvodari, adolescenți care ne-au oferit sprijinul pentru fiecare acțiune pe care am întreprins-o. Familia ABC, cum ne place nouă să-i spunem, este condusă de profesor Filip Roxana și este alcătuită din suflete frumoase, ce și-au rupt din timpul lor pentru a oferi ajutor și sprijin semenilor.  ”Împreună prindem gustul voluntariatului” este proiectul pentru care tinerii au pus suflet, au renunțat la timpul lor liber, depunând efort în activitățile sociale, care nu au fost puține de-a lungul anului.

Tuturor copiilor le dorim să rămână ei, să își păstreze sufletul curat, să își descopere pasiunile și să aleagă drumul care îi va conduce către succes și împliniri!

 

Centrul de Zi pentru Copii nu intră în vacanță, noi ne continuăm activitatea așa cum am făcut-o în fiecare vară. Încă de luni, beneficiarii centrului sunt așteptați zilnic între orele 09:00-13:00. Activitățile vizate pe perioada vacanței de vară sunt: activități de socializare, recreeere si petrecere a timpului liber, jocuri, povești, teme de vacanță precum și recuperare școlară pentru acei copii care au întâmpinat dificultăți în anul școlar ce tocmai s-a incheiat.

De-a lungul funcționării centrului, un număr de 113 copii au beneficiat de serviciile centrului: activități socio-educative, consiliere psihologică, logopedie, consiliere socială, asistență medicală primară.

Reamintim faptul că Centrul de Zi pentru Copii se adresează copiilor aflați în dificultate și familiilor acestora, având ca scop dezvoltarea de programe socio-educative adecvate vârstei, nevoilor, potenţialului de dezvoltare şi particularităţilor copiilor, în vederea prevenirii separării copilului de familiei și creșterea calității vieții copiilor aflați în dificultate.

De acest serviciu pot beneficia copiii și familiile acestora care locuiesc pe raza orașului Năvodari și care se află în situație de dificultate, respectiv:

  • copiii şi părinţii cărora li se acordă prestaţii şi servicii destinate prevenirii separării lor;
  • copiii din familii monoparentale;
  • copii cu unul sau ambii părinți plecați în străinătate;
  • copiii cu un grad ridicat de abandon școlar;
  • copiii aflați în situații de risc de abandon, neglijare, abuz sau orice altă situație de risc psiho-social în care se află copilul la un moment dat ;
  • copiii care beneficiază de o măsură de protecţie specială, respectiv plasament familial sau tutelă;
  • copiii care au beneficiat de o măsură de protecţie specială şi au fost reintegrați în familie.

 

Mulțumim tuturor cetățenilor și agenților comerciali care ne-au sprijinit în proiectele noastre, prin donații, sponsorizări sau achiziționarea de marțișoare și alte obiecte decorative confecționate în cadrul centrului!