Primăria Năvodari a demarat campania de strângere a câinilor maidanezi din oraș

0
1296

Primăria Năvodari a demarat campania de strângere a câinilor maidanezi din oraș după ce săptămâna trecută a fost semnat un nou contract cu un medic veterinar.

Vă asigurăm că toți câinii capturați sunt transportați în siguranță la biobază unde beneficiază de consult veterinar, deparazitare, tratament dacă este cazul, precum și de sterilizare în vederea adopției. Precizăm faptul că în ultimii patru ani în Biobaza Navodari nu au fost eutanasiați câini, cu excepția a trei animale foarte bolnave care riscau să le contamineze și pe celelalte.

În același timp, a fost demarată procedura de achiziție a unei arme cu tranchilizante pentru a captura câinii comunitari fără a vătăma sau traumatiza animalele. Acest dispozitiv este avizat sanitar și este folosit in majoritatea țărilor europene.

De asemenea, Primăria Năvodari a inițiat procedurile și invită la discuții ONG-uri și clinici veterinare pentru realizarea unei campanii de sterilizare în masă a câinilor cu stăpân din oraș.

Este foarte important să înțelegem faptul că problema câinilor comunitari se poate rezolva doar împreună, la nivelul comunității locale, printr-un parteneriat deschis între administrație, cetățeni și ONG-uri.

Facem în același timp apel la responsabilitatea năvodărenilor pentru a nu-și mai lăsa câinii nesupravegheați pe stradă și le amintim că acest lucru se sancționează cu amendă.

Totodată, facem un apel către iubitorii de animale să se implice și să adopte un câine. Pentru acest lucru este nevoie să depuneți o cerere scrisă la primărie, iar angajații instituției noastre vă vor îndruma și vă vor spune de ce documente aveți nevoie și ce pași trebuie să urmați!