Puteți plăti impozitele și taxele locale online cu card bancar prin eTax

0
11261

https://etax.primaria-navodari.ro/

Acest sistem permite contribuabililor persoane fizice şi juridice să consulte lista taxelor şi impozitelor locale datorate, lista detaliată a plăţilor efectuate, evidenţaclădirilor, terenurilor, mijloacelor de transport, a garajelor ADP şi a taxei habitat precum şi posibilitatea de a efectua plata debitelor prin mijloace electronice. Toate datele indicate constituie Registrul Sistemului care se actualizează zilnic de către primarie. Un contribuabil poate utiliza Sistemul dacă urmează următoarele etape:

     -     Completează cererea de înscriere în sistem. Indiferent de numărul de proprietăţi deţinute trebuie înregistrată o singură cerere.
     -     Depune cererea, împreună cu o copie după cartea de identitate, la una din Agenţiile fiscale din cadrul Primaria Orasului Navodari, sau optează pentru depunerea automată a cererii.
     -     Primeşte un plic închis ce conţine elementele de identificare şi autentificare în Sistem, în termen de 7 zile.
     -     Dacă au fost parcurşi aceşti paşi contribuabilul poate avea oricând acces la Sistem tastând elementele de identificare ‘Utilizator’ şi ‘Parola’.
     -     În caz de expunere al elementelor de indentificare şi autentificare în Sistem (cunoaşterea lor accidentală de alte persoane) sau în cazul pierderii acestora, contribuabilul îşi poate regenera automat parola, primind noua parolă la adresa de e-mail setată ca utilizator.

 

     Plata Electronică prin Internet Banking
Pentru a plăti taxele şi impozitele locale prin Internet Banking trebuie să îndepliniţi următoarele condiţii:

          -     Să aveţi deschis cont bancar curent la o unitate bancară şi să aveţi un cont Internet Banking
          -     Să fiţi utilizator al Sistemului electonic oferit de Primaria Orasului Navodari.
          -     Pentru a efectua plaţi online trebuie să accesaţi Sistemul electronic oferit de Primaria Orasului Navodari şi să copiaţi sumele de plată şi conturile de trezorerie corespondente.
          -     Apoi accesaţi contul de Internet Banking şi introduceţi sumele de plată precum şi conturile de trezorerie corespondente în care se vor vira banii.

 

Plata electronică folosind sistemul e-commerce
Website-ul https://etax.primaria-navodari.ro/ este certificat 3-D Secure de către VISA şi MasterCard ® prin Romcard şi Banca Transilvania pentru tranzacţii online cu orice card.
Plata cu card bancar reprezintă o opţiune practică şi sigură de efectuare a plăţilor online. Pe site-ul https://primaria-navodari.ro/category/primaria-navodari/ puteţi plăti cu orice card emis sub sigla VISA şiMASTERCARD.
Puteţi efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiţii de siguranţă deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub sigleleVISA (Classic şi Electron) şi MASTERCARD (inclusiv Maestro). La efectuarea plăţii sunteţi transferat printr-un server sigur la ROMCARD. Nu este perceput nici un comisionsuplimentar pentru tranzacţii.
Pentru finalizarea corectă a tranzacţiei, trebuie să furnizaţi codul cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe faţa cardului, fară spaţii), data de expirareşi ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscripţionate pe banda cu semnatura dumeaneavoastră (în funcţie de card, pot lipsi).
Indiferent de valuta pe care o aveţi în cont, tranzacţiile se fac în lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastră. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele ROMCARD. Primaria Orasului Navodari nu solicită şi nu stochează nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastră.
Foarte Important! – Pentru orice tranzaţie online nu este perceput niciun comision! În momentul în care optaţi pentru plata cu card bancar veţi fi direcţionat pe un serversecurizat ROMCARD. Aici trebuie să furnizaţi datele cardului şi datele dumneavoastră pentru procesare. Procesarea se face în timp real. În momentul încheierii tranzacţiei o să fiţi redirectionaţi înapoi pe site-ul https://primaria-navodari.ro/category/primaria-navodari/ pentru a putea tipări chitanţa cu care aţi efectuat plata.
Este un sistem securizat de efectuare a tranzacţiilor electronice de plată, implementat pe https://primaria-navodari.ro/category/primaria-navodari/, fară a fi necesară prezenţa simultană şi în acelaşi loc acardului, posesorului de card şi a contribuabilului. Este un sistem de autentificare a identităţii contribuabililor, deţinători de card, în mediul electronic (internet), desfăşurat prin utilizarea standardului de securitate 3Dsecure, care asigură o dublă protecţie în momentul tranzacţiei, atât a instituţiei Primaria Orasului Navodari, cât şi a posesoruluide card.
3Dsecure este o tehnologie promovată de Organizaţiile Internationale de Carduri Visa şi Mastercard pentru a minimiza riscul de fraude din comerţul pe internet, posesorii decarduri având posibilitatea efectuării cumpărăturilor pe Internet într-o siguranţă deplină.
Mai multe despre sistemul 3DSecure puteţi afla AICI.