RAJA SA: Se oprește apa în Năvodari, în perioada 26 – 28 februarie 2024! În zona de litoral, furnizarea apei va fi întreruptă și joi, 29 februarie

0
3482

1. Se oprește apa în orașul Năvodari, în perioada 26 – 28 februarie 2024

Potrivit RAJA SA, începând de luni – 26 februarie 2024, ora 22.00, până miercuri – 28 februarie 2024, ora 22.00, se oprește apa în localitățile Năvodari, Corbu, Lumina și Sibioara!

​În urma lucrărilor de investiții a fost edificată o nouă magistrală, cu diametrul de 1000 mm, între stația de tratare și pompare Cota 20 și zona Pod Rutier (Ovidiu). Pentru conectarea acesteia la sistemul centralizat se sistează furnizarea apei potabile de luni – 26 februarie 2024, ora 22.00, până miercuri – 28 februarie 2024, ora 22.00. Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din orașul Năvodari – cu zonele Peninsula și Industrială, precum și cei din localitățile Corbu, Lumina și Sibioara.

Investiția face parte din Contractul de Lucrări 22 „Reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție în localitatea Lazu, reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție și canalizare, reabilitare stație de pompare apa uzată, stații noi de pompare apă uzată și conducte de refulare aferente, din localitatea Agigea. Rețele apă Ovidiu, Cumpăna, Poiana. Aducțiuni Ovidiu, Poiana. Rețele de canalizare Ovidiu, Cumpăna, Poiana”, în valoare de aproximativ 70 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).

Echipele constructorului execută în această perioadă toate activitățile pregătitoare necesare pentru a putea lucra continuu, 24 de ore din 24. În plus, având în vedere că este nevoie să se golească sistemele de distribuție, echipele RAJA vor executa, în același timp, lucrări de reparații și întreținere. Se vor monta vane de legătură pentru sectorizarea sistemului și debitmetre pentru măsurarea și reglarea presiunii.

Ținând cont de complexitatea acestor intervenții, reluarea furnizării apei potabile se va realiza progresiv, în fiecare zonă afectată, cu precizarea că la capetele de coloană și la etajele superioare pot să apară abateri de la acest program.

RAJA SA atenționează utilizatorii de apă potabilă din zonele menționate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calității apei potabile din punct de vedere al turbidității şi culorii. În această situație, până la limpezirea apei se va evita consumul.

  1. Se oprește apa în zona de litoral a orașului Năvodari, joi, 29 februarie!

Potrivit RAJA SA, în vederea executării lucrărilor de reparații și întreținere a instalațiilor aferente rețelei de distribuție apă potabilă din Stațiunea Mamaia (zona Hotel Ambasador), timp de 23 de ore, joi – 29 februarie, în intervalul orar 00.00 – 23.00, se va întrerupe furnizarea apei potabile, fiind afectați consumatorii din următoarele zone:

  • Satul Vacanță – Complex Dobrogea
  • Stațiunea Mamaia
  • Mamaia Sat și Mamaia Nord
  • Mamaia Summerland
  • Tabăra de copii Năvodari
  • Depozit 10 și UM – Bateria de Coastă
  • Ecluza Năvodari, Zona Industrială și SP Midia (Stația de Interconectare Năvodari).

Investiția face parte din contractul de lucrări cu finanțare europeană derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), CL 4 – Rețele apă și canalizare în zona periferică a Municipiului Constanța, Palazu Mare și stațiunea Mamaia, în valoare de aproximativ 51 milioane lei.

RAJA SA îndeamnă utilizatorii afectați de aceste lucrări să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Mai multe informații sunt disponibile aici: https://rajac.ro/lucrari-programate/