”Recunoștință și ajutor reciproc”. Un nou proiect lansat de Direcția Asistență Socială Năvodari

0
1726

De Ziua Mondială a Asistenței Sociale, marcată în fiecare an în data de 15 Martie, Direcția Asistență Socială propune un proiect inedit, în concordanță cu conceptul mai general „Ubuntu”, derulat la nivel mondial în perioada 2020-2030.

Proiectul echipei Direcției Asistență Socială din cadrul Primăriei Orașului Năvodari a debutat marți, 8 martie, la Liceul ”Lazăr Edeleanu” Năvodari și va continua, în zilele următoare, în toate școlile gimnaziale din orașul Năvodari.

Liceenii au fost invitați, marți, să scrie mesajele lor pe tema generală „Recunoștință și ajutor reciproc. Liceenii au răspuns provocării lansate de Direcția Asistență Socială și au prezentat în fața colegilor și a cadrelor didactice invitate, viziunea proprie asupra temei alese. Organizatorii au pregătit pentru fiecare participant un mesaj care să îi ajute în stabilirea unui reper pentru drumul propriu. Au conștientizat în cadrul acestui eveniment resursele ample de care dispun ei pentru a-i ajuta pe cei din jur, precum și responsabilitatea pe care o au față de întreaga societate, ca viitori adulți.

Prin acest demers, echipa Direcției Asistență Socială își propune să revitalizeze spiritul civic al întregii comunități, să încurajeze implicarea fiecăruia în ajutorarea celor din jur, să contribuie la construirea unei societăți coezive.

”Avem convingerea că numai împreună, cu implicarea tuturor membrilor comunității, într-un efort comun sustenabil, putem promova valorile și principiile care permit tuturor să li se respecte demnitatea, prin acordarea de suport, atunci când situația o impune”, transmite echipa Direcției Asistență Socială Năvodari.