Trei pugiliste din Lotul Național al României au numele și cariera sportivă legate de orașul Năvodari

0
1757

Trei fete valoroase urcă în ring, joi și vineri, la Campionatul Național de Box Feminin de la Năvodari: Maria Cimpoeru, Amalia Niță și Alexandra Maria Petcu au numele și cariera sportivă legate de orașul Năvodari.

Maria Cimpoeru
Maria Cimpoeru

Maria Cimpoeru este din Năvodari și a obținut de trei ori titlul de campioană națională, fiind medaliată cu bronz la Campionatul European de box pentru juniori (2020, Sofia). De 2 ani de zile se antrenează la CS Năvodari, sub coordonarea antrenorilor Ferodin Ablalim și Marcel Jipeanu, în fiecare an fiind convocată în Lotul Național de Box Feminin.

Amalia Niță

Amalia Niță – campioană europeană de junioare (2021, Tbilisi), practică box de performanță de cinci ani, dintre care 2 ani și jumătate s-a antrenat la CS Năvodari. Este din Lumina, iar de un an de zile se antrenează la Danubiu Tulcea.

Alexandra Maria Petcu

Alexandra Maria Petcu – vicecampioană europeană de junioare (2021, Italia) – este din Năvodari și practică box de performanță de 4 ani. S-a antrenat la cluburile Islington și Repton din Londra, iar din martie 2021 este legitimată la Steaua București.

În total, 218 sportive reprezentând 60 de cluburi membre ale Federației Române de Box participă la finalele Campionatului Național de Box Feminin 2021, organizat în premieră la Năvodari, în perioada 06-11 septembrie 2021. CS Năvodari participă cu 7 tinere sportive la cea de-a XX-a ediție a acestei competiții de top.

#Romania #Navodari #lotnational #powergirls