14 noiembrie, Ziua Dobrogei. Elevii năvodăreni și-au dat mâna într-o Horă a prieteniei

0
1305

Sute de elevi de la toate unitățile de învățământ din oraș, însoțiți de cadre didactice, părinți ori bunici au luat parte, astăzi, la manifestările culturale organizate cu ocazia Zilei Dobrogei la Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” din Năvodari.

Evenimentul a fost deschis cu prezentarea unei expoziții de costume populare dobrogene organizate de Biblioteca Orășenească și de Casa de Cultură în Sala de Conferințe a instituției publice de cultură, unde sub atenta îndrumare a profesoarei de Istorie Iulia Sandu, elevii au fost încurajați să ducă mai departe bucuria portului costumului tradițional și tradiția ospitalității românești. Cu acest prilej, scriitorul Nicolae Dumitru a oferit Bibliotecii Orășenești o antologie intitulată ”Zâmbetul liric al toamnei”.

Momentele artistice prezentate pe scena Sălii de Spectacole de școala organizatoare ”George Enescu”, de Școala Gimnazială ”Grigore Moisil”, Școala Gimnazială ”Tudor Arghezi” și de Liceul ”Lazăr Edeleanu” s-au încheiat cu o Horă a prieteniei a tuturor elevilor prezenți la evenimentul cultural.

Activitatea intitulată ”Dobrogea interetnică” face parte din cadrul proiectului educațional ”Unitate în diversitate pe pământ românesc”, cuprinsă în calendarul activităților județene.

La mulți ani, Dobrogea!