Zi de sărbătoare în inimile micilor dobrogeni

0
2434

An de an, pe 14 noiembrie, se sărbătoreşte Ziua Dobrogei. În acest an se marchează 141 de ani de când Dobrogea a revenit la patria mamă.

Pentru că este o zi cu însemnătate aparte în inimile dobrogenilor, echipa Centrului de Zi pentru Copii din cadrul Direcției Asistență Socială a pregătit un program special dedicat Zilei Dobrogei.

Copiilor li s-a prezentat astăzi o scurtă poveste istorică despre însemnătatea zilei de 14 Noiembrie 1878, despre importanța acelor vremuri și a revenirii Dobrogei la teritoriul național. A urmat apoi un moment închinat obiceiurilor și tradițiilor, fiecare copil pregătind un model de port popular, specific zonei Dobrogei. Acesta a fost lipit pe linguri de lemn, transformate mai apoi în păpuși de lemn. Ornate și pictate cu migală de mâinile dibace ale copiilor, lingurile au luat forma unor fetițe și baieți îmbrăcați în costume populare dobrogene.

Munca în echipă nu putea lipsi. Cu mic, cu mare, copiii și echipa Centrului de Zi au decupat harta Dobrogei, au colorat-o și umplut-o cu mesaje sincere, din inimi de copii. “Împreună pentru Dobrogea”, “Uniți mereu” sunt doar câteva dintre mesajele ce se regăsesc în harta confecționată în cadrul Centrului de Zi pentru Copii din Năvodari. Momentul de sărbătoare a fost încheiat cu muzică și dans specific dobrogean.

La mulți ani, Dobrogea!