Atențe! Apa este oprită în unele zone din pricina unei avarii RAJA

0
3140

Comunicat RAJA

Astăzi, 21 ianuarie 2019, în jurul orei 14,00, magistrala cu diametrul de 1.000 mm de alimentare cu apă a localitaților Ovidiu, Corbu, Lumina și Năvodari, ce pleacă de la stația de tratare Palas a suferit o avarie în zona localității Ovidiu.

Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe echipe de intervenție. Pentru remedierea avariei s-a oprit pomparea pe aceasta conductă și s-au făcut manevrele necesare pentru alimentarea cu apă pe conducta de siguranța de 600 mm.În această situație, urmare a faptului că debitul de apa pompat pe conducta de siguranță este mai mic, abonații de la blocurile ANL din Ovidiu, și cei din partea de Est a orașului Năvodari (străzile Recoltei, Liniștii, Macului, Apusului, Prelungirea Recoltei, Locomotivei, Eternității și Plopilor) vor rămâne fără apa până la remedierea avariei. Restul consumatorilor din orașul Năvodari, dar și cei din localitatea Lumina vor avea apa cu presiune scăzută.

Având în vedere diametrul, dar și lungimea conductei (aproximativ 20 km) numai pentru golirea și umplerea magistralei este nevoie de o perioadă de aproximativ 12 ore. În această situație abonații afectați vor avea apă la robinete la presiuni normale mâine dimineață – 22 ianuarie 2019, în jurul orei 10.00.
Ne cerem scuze fașă de consumatorii afectați de această avarie și îi asigurăm că echipele noastre de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor de reparații și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Vom reveni cu amănunte!

 

Update 22.01.2019 – Comunicat RAJA orele 09:00

Revenire avarie magistrala Năvodari!

Astăzi, 22 ianuarie 2019, la ora 04,00, s-a reușit remedierea avariei inregistrată pe magistrala cu diametrul de 1.000 mm, care pleacă de la stația de tratare Palace și alimentează cu apă localitățile Ovidiu, Corbu, Lumina și Năvodari.

Imediat s-au făcut manevrele de vane necesare pentru reluarea furnizării apei potabile, însă, în scurt timp, a fost descoperită o nouă avarie, la o distanță de aproximativ 15 metri față de prima lucrare, pe aceeași conductă cu diametrul de 1000 mm. În prezent se desfașoară lucrări de montare a unui colier și de etanșeizare a zonei prin sudură.

Prin urmare, s-a sistat din nou pomparea apei pe această conductă până în jurul orei 11,00. Ținând cont de diametrul mare, dar și de lungimea rețelei de distribuție, perioada de timp necesară pentru umplerea acesteia și intrarea în presiune este de aproximativ 5 ore.

În această situație, abonații de la blocurile ANL din Ovidiu, și cei din partea de Est a orașului Năvodari (străzile Recoltei, Liniștii, Macului, Apusului, Prelungirea Recoltei, Locomotivei, Eternității și Plopilor) rămân în continuare fără apă la robinete până în jurul orei 16,00.

Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de această avarie și îi asigurăm că echipele noastre de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor de reparații și realuarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.