Centrul de Zi pentru Copii din cadrul Direcției Asistență Socială Năvodari a fost inclus în ”Ghidul de modele alternative de dezvoltare a activității de prevenire a separării copilului de familie”. Confirmarea a venit în această lună de la Banca Mondială, serviciul social de zi de la Năvodari fiind astfel validat ca model de bună practică alături de alte 59 de servicii sociale de zi din România.
La procesul de evaluare au participat 301 servicii sociale de zi din țara noastră. Centrul de Zi pentru Copii Năvodari a fost validat de Banca Mondială ca model de bună practică, după ce experții acestei instituții au evaluat, în cadrul unei întâlniri online, întreg personalul de specialitate al Centrului de Zi: asistent social, psiholog, educator, inspector de specialitate, și au stat de vorbă inclusiv cu părinții copiilor beneficiari.
În perioada următoare, cele 60 de modele de bună practică din Ghid vor fi sursă de inspirație pentru alte 100 de primării din mediul rural, care au în lucru dezvoltarea unor planuri de servicii de prevenire a separării copilului de familie.
Ghidul este promovat în cadrul proiectului derulat de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA). Varianta digitală a Ghidului poate fi accesată aici: Prevenirea separării – Prevenirea separarii copilului de familie (copii.ro)
Iată ce spun experții despre Centrul de zi pentru Copii Năvodari: Centrul de zi pentru copii Năvodari – Prevenirea separarii copilului de familie