Cursul de gastronomie a fost un succes

0
1712

Piața de pește din Năvodari a găzduit, astăzi, un curs de gastronomie pentru cei care vor să se angajeze în acest domeniu, curs susținut de Chef Sorin Cercelaru împreună cu doamna doctor Andronicescu Valentina, care s-a referit în cadrul aceluiași eveniment la beneficiile consumului de pește.
La cursul de gastronomie s-au înscris 35 de persoane care au învățat beneficiile consumului de pește, dar mai ales, cum să (îl) gătească. Participanților le-au fost expuse noțiuni de gastronomie, iar cursul a culminat cu ore bune de practică. În cadrul sesiunii practice desfășurată în bucătăria restaurantului Pieței de Pește, participanții au deprins cum să fileteze corect un pește, cum să toace mai rapid legumele, cum să gătească diferite preparate din pește / scoici ș.a.. Cei mai pricepuți dintre ei au gătit alături de Chef Cercelaru preparate pe bază de scoici, care a fost degustate la final de către toți participanții.
Organizatorii au pus la dispoziția participanților toate materialele necesare desfășurării cursului și probelor practice.
Vă așteptăm cu drag și la următoarele evenimente care vor avea loc în Piața de Pește – următorul – un concurs de artă culinară între cele mai importante restaurante care gătesc preparate din pește în zona Dobrogei.

Dezvoltăm orașul Năvodari împreună!