Primăria Orașului Năvodari și Asociația Pacienților cu Boli Cronice ”Restart la viață” lansează programul suport ”Restart la viață” în orașul Năvodari. În baza parteneriatului pro-bono dintre instituția publică și Asociația Pacienților cu Boli Cronice, specialiști în psiho-oncologie vor crea un grup suport pentru pacienții diagnosticați cu cancer.
Persoanele interesate se pot înscrie în grupul suport la numărul de telefon: 0724.482.293 (doamna Sandu Sondra, asistent social – Direcția Asistență Socială) sau pe adresa electronică sandu.sondra@primaria-navodari.ro. Personalul Primăriei și al Asociației asigură confidențialitatea datelor tuturor pacienților înscriși, în conformitate cu Legea 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.
Prin intermediul acestui grup suport, pacienții vor întâlni specialiști din domeniile oncologie, radioterapie, fizioterapie, psihoterapie, terapii complementare, vor participa la activități de informare cu rol educativ (tratamentul și efectele secundare ale radioterapiei, chimioterapiei, tratamentul și efectele secundare ale tratamentului hormonal, efectele intervenției chirurgicale), vor participa totodată la activități de învățare exerciții fizice pentru prevenirea limfedem-ului și menținerea sub control a greutății corporale, la activități de creștere emoțională și spirituală și vor întâlni persoane aflate în situații similare.
Întâlnirile vor avea loc în incinta Centrului de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din cadrul Direcției Asistență Socială (Str. Sănătății, nr. 2), în prima și a treia zi de miercuri a fiecărei luni. Participarea este gratuită
Prima întâlnire va avea loc în data de 3 august 2022!
–
Programul suport ”Restart la viață” își propune amplificarea efectelor benefice ale tratamentelor medicale și diminuarea reacțiilor negative, informarea corectă și completă, sprijin în crearea unui stil de viață adecvat, o bună gestionare a stresului și consolidarea unei mai bune stime de sine, relații mai echilibrate cu persoanele semnificative și creșterea sentimentului de apartenență, utilitate și solidaritate.