JTA a decis ieri să majoreze prețul biletelor de călătorie

0
3480

Primăria Năvodari a constatat cu surprindere faptul că operatorul de transport JTA a decis ieri să majoreze prețul biletelor de călătorie, fără a comunica în prealabil acest lucru, dar mai ales fără a-și justifica această decizie în creșterea calității serviciilor și frecvenței.

Deși ieri a existat o întâlnire între primarul Florin Chelaru și toți operatorii de transport unde s-au purtat discuții despre calitatea serviciilor, compania JTA nu a anunțat și nici nu a dat vreun moment de înțeles că intenționează, în viitorul apropiat, să majoreze tarifele, aceasta fiind o decizie unilaterală strict a operatorului de transport.

Primăria Năvodari se dezice astfel de decizia JTA și critică scumpirea biletelor, atâta timp cât compania nu a adus nicio îmbunătățire a transportului pe ruta Năvodari – Constanța și retur.

De asemenea, Primăria Năvodari consideră inadmisibilă reacția consilierului local PMP din Năvodari, care încearcă să câștige electoral pe acest subiect aruncând în spațiul public minciuni și dezinformări. În realitate, după cum bine știe și acest domn, Primăria Năvodari nu are nicio autoritate asupra firmelor de transport, nu există o relație de subordonare, licențele și condițiile de transport, inclusiv politica tarifară, fiind reglementate de Consiliul Județean Constanța. Iar din partea CJC, responsabil de transportul public este unul dintre vicepreședinții instituției, care printre altele este și președinte al PMP Constanța. Nu cumva acolo se fac politicile tarifare și se stabilesc și se controlează condițiile de transport? Întrebăm și noi…

Deși Primăria Năvodari nu are nicio atribuție în reglementarea activității firmelor de transport, nu putem asista impasibili în fața acestei nedreptăți și cerem public în numele năvodărenilor să revină asupra scumpirii biletelor, cel puțin până ce această majorare nu se va regăsi în condiții mai bune de transport: autobuze noi și moderne, frecvență mai mare, șoferi bine pregătiți.