Valoarea prieteniei!

0
3457

Prietenia e lucrul cel mai greu de explicat. Nu este ceva ce se poate învăța la școală. Dar dacă nu ai învățat ce înseamnă prietenia înseamnă că nu ai învățat nimic.” – Muhammad Ali

Începând cu anul 2011, la data de 30 Iulie sărbătorim Ziua Internaţională a Prieteniei. Este ziua în care ne luăm prietenii de mână și le spunem cât de mult contează ei pentru noi. Este ziua în care îi îmbrățișăm și le mulțumim că au știut să fie acolo, la timpul potrivit. Despre valoarea prieteniei, prin activităţi educaţionale şi de conştientizare a valorii relaţiilor de prietenie în viaţa tuturor, a fost și ziua de astăzi la Centrul de Zi pentru Copii, Năvodari aflat în subordinea Direcției Asistență Socială.

Este o sărbătoare nouă, bazată pe un concept vechi de când lumea, şi onorează valoarea şi importanţa prieteniei în viaţa tuturor, iar noi astăzi am reușit să ridicăm prietenia la cote înalte.

Pentru că ei, copiii, sunt prietenii noștri, le-am oferit în dar un simbol al prieteniei, reprezentat de: acuarele, hartie glase, lipci și creioane colorate, pentru fiecare copil. După ce le-am vorbit despre valoarea prieteniei și importanța unui prieten în viața fiecăruia dintre noi, cei mici au tras la sorți câte un bilețel ce conținea numele unui prieten.

Cu ajutorul materialelor primite, dar și imaginației fiecăruia, aceștia au confecționat la rândul lor câte un simbol al prieteniei: felicitări, mici atenții și urări pentru prietenul extras.

A urmat momentul cel mai emoționant, acela când sentimentele au fost împărtășite, când emoțiile au fost lăsate libere. Momentul când am aflat că inima unui copil nutrește sentimente nobile, indiferent de etnie, sex sau vârstă, între ei s-au dezvoltat conexiuni şi afinități.

La sfârșitul acestei zile, am aflat cu toții că Ziua Internaţională a Prieteniei se bazează pe recunoaşterea importanţei prieteniei ca un sentiment nobil şi valoros în viaţa fiinţelor umane din întreaga lume.

Trăim în vremurile în care ne este foarte  uşor să ne facem un întreg univers de prieteni online, și cu un simplu click îi putem felicita pe toţi; dar cum rămâne cu prietenii adevăraţi? La Centrul de Zi pentru Copii s-au legat prietenii adevărate!