Primăria Năvodari a notificat în urmă cu 3 săptămâni societatea de salubrizare Polaris pentru a strânge de două ori pe zi

0
1518

Primarul Florin Chelaru a avut astăzi o discuție cu reprezentanții societății de salubrizare Polaris, cauzată de situațiile neplăcute existente mai ales în zonele turistice ale orașului, unde deșeurile menajere nu sunt strânse la timp. Primarul consideră inaceptabilă această situație, în condițiile în care vorbim de promenada turistică a stațiunii Mamaia Nord, de zone turistice cu trafic pietonal important și a cerut societății Polaris să schimbe programul echipelor de salubrizare pentru a asigura inclusiv permanența, dacă este nevoie, pe aceste zone.
Amintim că Primăria Năvodari a notificat în urmă cu 3 săptămâni societatea de salubrizare Polaris pentru a strânge de două ori pe zi, deșeurile menajere și coșurile de gunoi de pe promenada pietonală din Mamaia Nord, însă rezultatele nu au fost cele scontate.

Mai mult decât atât, Primăria solicită și agenților economici și operatorilor turistici să nu mai depoziteze deșeurile și gunoaiele menajere pe domeniul public, cu atât mai mult pe faleză. Poliția Locală a constatat în nenumărate rânduri cum agenți economici scăpau de deșeurile din propriile unități turistice depozitându-le pe promenadă, fiind aplicate amenzi în acest sens.
Informăm că potrivit Legii 195/2005, depozitarea deșeurilor în zone nepermise se sancționează cu sume cuprinse între 25.000 – 50.000 lei pentru persoane juridice și 3000 – 6000 lei pentru persoane fizice.
De asemenea, informăm cetățenii că Primăria Năvodari a demarat pe SICAP procedurile de achiziție a unui nou serviciu de salubrizare, care să corespundă realităților și nevoilor actuale ale orașului și stațiunii turistice.