Proiectul european de mobilitate urbană. Ultimele detalii stabilite de primarul Florin Chelaru cu proiectanții și firma constructoare

0
839
Primarul orașului Năvodari s-a întâlnit cu proiectații și firma constrcutoare pentru a stabili ultimele detalii ale proiectului european: ”Îmbunătățirea mobilității urbane în Orașul Năvodari pe străzile ce deservesc transportul în comun: strada Rândunelelor, strada Albinelor, strada Constanței, strada Plopilor, strada Recoltei, strada Corbului, strada Nuferilor”, în valoare de 19 milioane de lei.
„După cum știți s-a finalizat licitația, avem firma câștigătoare (cea care a făcut și drumul spre Corbu – Midia), am semnat contractul. Acum suntem în faza de proiectare și la începutul anului viitor vom începe lucrările.
Proiectul mai prevede: redimensionarea trotuarelor, reamenajarea spațiilor verzi de aliniament, reconfigurarea traseelor de autobuz si prelungirea acestora si in zone periferice ale orașului
Strada Plopilor va fi modernizată în întregime prin lărgirea la 4 benzi, asfaltare integrală, amenajarea spațiilor verzi – rulouri de gazon, modernizarea aleilor pietonale, realizarea de piste de bicicliști, stații de bike-sharing si rasteluri pentru biciclete. Se vor crea piste de biciclete pe str. Recoltei si Plopilor. Se vor amenaja noi trotuare pe străzile Recoltei, Plopilor, Corbului si Nuferilor în suprafață de 9643 mp.” a declarat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.