ATENȚIE! Termen limită pentru plata taxelor și impozitelor datorate bugetului local, fără majorări de întârziere!

0
832

Serviciul Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Orașului Năvodari aduce în atenția contribuabililor persoane fizice și juridice faptul că la data de 30 septembrie se împlinește termenul scadent pentru plata obligațiilor fiscale aferente anului fiscal 2023.

Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, obligațiile fiscale principale datorate bugetului local de către persoanele fizice și juridice (impozit/taxă clădiri, teren, mijloc de transport) se plătesc anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie inclusiv.

Anul acesta, termenul scadent se va prelungi până în data de 2 octombrie, având în vedere că 30 septembrie este zi nelucrătoare.

Așadar, până în 2 octombrie 2023, inclusiv, se pot achita obligațiile fiscale datorate bugetului local, fără majorări de întârziere (1% din cuantumul obligațiilor fiscale neachitate în termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună).

Vă reamintim posibilitatea efectuării online a plăților impozitelor și taxelor locale. Aproximativ 11.700 de persoane folosesc în prezent serviciul electronic ETAX pentru plata obligațiilor fiscale. Mai multe informații găsiți aici: https://etax.primaria-navodari.ro/Autentificare.aspx