Proiect european de asfaltare a principalelor străzi din Năvodari

0
2003

Este important să vă anunțăm că astăzi am depus un nou proiect în vederea finanțării din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, proiect ce se intitulează  ,,Îmbunătățirea mobilității urbane in Orașul Năvodari pe străzile ce deservesc transportul in comun: strada Rândunelelor, strada Albinelor, strada Constantei, strada Plopilor, strada Recoltei, strada Corbului, strada Nuferilor”.

Prin implementarea proiectului, se are în vedere reabilitarea carosabilului pe Str. Rândunelelor (de la int. cu b-dul Năvodari pana la int. cu str. Albinelor), Str. Albinelor (de la int. cu str. Rândunelelor pana la int. cu str. Constantei), Str. Constantei tronsonul1 (de la int. cu str. Albinelor pana la int. cu str. Plopilor), Str. Plopilor (de la int. cu str. Constantei pana la int. cu str. Recoltei), Str. Recoltei (de la int. cu str. Plopilor pana la int. cu str. Corbului), Str. Corbului (de la int. cu str. Recoltei pana la int. cu str. Nuferilor), Str. Nuferilor (de la int. cu str. Corbului pana la int. cu str. Constantei), Str. Constantei tronsonul 2 (de la int. cu str. Nuferilor pana la int. cu b-dul Năvodari).

De menționat este faptul că str. Plopilor va fi modernizată în întregime prin lărgirea și refacerea străzii, amenajarea spațiilor verzi – rulouri de gazon, modernizarea aleilor pietonale, realizarea de piste de biciclișiti, stații de bike-sharing si rasteluri pentru biciclete.

Totodată se vor reabilita și moderniza aleile pietonale pe str. Plopilor (de la int. cu str. Constantei pana la int. cu str. Recoltei), Str. Recoltei (de la int. cu str. Sibioarei pana la int. cu str. Corbului), Str. Corbului (de la int. cu str. Recoltei pana la int. cu str. Nuferilor), Str. Nuferilor (de la int. cu str. Corbului pana la int. cu CF806).

Proiectul cuprinde si realizarea de piste de bicicliști pe Str. Plopilor (de la int. cu str. Constantei pana la int. cu str. Recoltei), Str. Recoltei (de la int. cu str. Sibioarei pana la int. cu str. Plopilor), dar și amenajare stații de bike-sharing si rasteluri pentru biciclete pe Str. Plopilor (la int. străzii Plopilor cu str. Recoltei – primul și lângă Școala Generală nr. 2).

Prin implementarea proiectului se va amenaja stația – cap de linie din zona str. Constanței, în proximitatea stadionului Flacăra Năvodari și se vor monta 7 stații de autobuz noi, acoperite, ultramoderne. Stația – cap de linie va cuprinde peroane de îmbarcare / debarcare calatori precum si clădire – spațiu pentru așteptare calatori.

Valoarea totală a proiectului depășește 17,5 milioane de lei, aproximativ 3,77 milioane euro, iar contribuția Primăriei Năvodari este de aproximativ 2% din cheltuielile eligibile.

Dezvoltăm Orașul Năvodari împreună !